Novice 26, 14. maj 2017

Morda so to zadnje novice v tem letu. Ja, leto se počasi izteka. Vse se bo osrediščilo v učenje, izpite, … Kličem nad vsako blagoslov. Sedaj, da bi zdržali tempo učenja, zaključevanja, potem pa, da bi verjeli vase, se učili, kar je v vaši moči in skupaj z Gospodom živeli. Z Njim je uspeh zagotovljen. 

ZAKLJUČNO SREČANJE

Je priložnost srečanja s hvaležnim pogledom v pretekle mesece, kaj vse nam je bilo dano, čas spominjanja in zazreti, da smo z vsakdanjim serviamom postali drug drugemu dar. Naj bo tako tudi v torek, 16. maja. Srečanje se začne ob 19.00 uri z refleksijo in presenečenjem, nadaljevala se bo s sv. mapo, ki jo bo daroval salezijanec Janez Suhoveršnik in končala z večerjo – piknikom. To je naše zadnje letošnje daljše skupno srečanje, kjer bomo vse navzoče. Naredili bomo tudi skupinsko fotografijo.

POGOVORI …

… se nadaljujejo. Je čas milosti, deljenja življenja. Hvaležna vsaki za njo samo, za vse, kar je Gospod delal v njej in po njej. Ej, face ste. Velike dame. Vesela sem vas.

PODALJŠANJE BIVANJA ZA ŠOLSKO LETO 2017/2018

Prošnjo za podaljšanje bivanja oddajte do 31. maja 2017. To je uradni dokument, zato naj bo tudi temu primerno napisano (forma). Navodila za vsebino bodo napisana na internetni strani pod rubriko za študentke. Odgovor boste dobili v začetnih dnevih junija.

VOLITVE V ŠTUDENTSKI ODBOR

Lani smo uvedli prakso volitev v študentski odbor v začetku junija. V odboru je predstavnica vsakega dela in še ena, ki je predstavnica vseh študentk v svetu Zavoda. Letos so bile v odboru Andreja, Eufemia, Nastja in Klara S. Hvaležna sem za njihov trud, doprinos k življenju znotraj delov in v celotnem domu, za njihovega duha in dušo. Brez njih ne bi bilo tako, kot je. Naredijo velik del, še posebno pa nosijo vsako študentko. Če katera čuti, da bi lahko s tem, kar je, prispevala svoj delež v domu, lahko do konca maja to tudi izrazi. Volitve bodo v zadnjem delovnem študijskem tednu, in sicer od 5. do 9. junija.

SERVIAM PO DELIH

In smo zaključili. Po odzivih sodeč, je bilo iz začetnega, »le kaj nam je tega treba bilo«, do končnega veselja nad srečanji, spoznanji, predvsem pa zadovoljstvo, da bolj ko daješ čas in ljubezen ter nasmeh drugemu, bolj ga daješ sebi in s tem obogatiš sebe. In kaj s tistimi, ki se niste mogle udeležiti iz različnih razlogov? Glede na vaš angažma znotraj doma in prostovoljstva preko leta bo komisija za podaljšanje presodila, ali bo potrebno še kaj dodati ali ne.

OBISK VRHOVNE MATERE IN VRHOVNE SVETOVALKE URŠULINK RIMSKE UNIJE

V torek, 23. maja pride v skupnost Ljubljana vrhovna mati Cecilia Wang iz Tajske in s. Maria Javorska iz Poljske. Z nami bosta do četrtka, 25. maja. To je prvi uradni obisk matere v Sloveniji, z vsako sestro se sreča, morda pa bo prišla tudi na ogled doma. Zaenkrat še ni znano. V vednost, ker je to za nas sestre nekaj posebnega, velikega in smo počaščene.

KO ODIDEM NA POČITNICE ALI IZ DOMA

Če greste ven iz doma do 15. julija in se vrnete po 16. avgustu, potem plačate za mesec julij in avgust polovično. Lahko pa ostanete ves čas tukaj, kar pomeni polna cena. Seveda je potrebno pravočasno obvestiti o svojem odhodu, vsaj nekaj dni prej, da se časovno ujamemo, pregledamo sobo, kopalnico in kuhinjo. Pregledam samo podnevi, vsaj dve uri pred odhodom. Če greš čez počitnice, lahko pustiš le toliko stvari, kot gre v spodnje predale. Tisti, ki jih nimate, se z vsakim posebej dogovorim. Pri predaji morajo biti vsi predali odprti, prav tako omara, dvignjen jogi. Vsa posteljnina: oddeja, nadvložek in vzglavnik morajo biti oprani. Bodite pozorne na majhne stvari, packe na vratih, stolu, mizi, … pohištvu. Najbolje je, da se s cimro dogovorita, kako bi očistile skupne stvari, da ne bo samo prva vse očistila (vrata, balkon, posoda, …). Ključ se za tisti čas odda. V tem času je možno, da bi lahko prišel kdo v vašo sobo. Za prihod nazaj se je potrebno pravočasno dogovoriti, kdaj pridete nazaj, da je vsaj ena sestra doma in vam izroči ključe. Vsaka soba bo dobila seznam, ki je bil narejen med poletnimi počitnicami 2016 in ga boste pregledale in obkljukale. V apartmajih in grajskem stolpu se dogovorite, kako bo s čiščenjem skupnih stvari, da zares ne bo padlo na prvo, ki bo šla iz doma. V mansardi bo spet prišel seznam in bo vsaka odgovorna za en del, ki ga bo očistila pred odhodom. Tiste, ki nameravate čez poletje ostati v domu, bi prosila, da v času generalnega čiščenja (10. do 14. julija) počistite svojo sobo, tiste pa, ki boste vsaj za tri tedne odsotne, me prav tako obvestite, da pregledam sobo. Tiste, ki ostanete čez počitnice v domu oz. boste plačalo polno ceno, lahko pustite kolo v kolesarnici, vse druge ga odpeljete domov.

MENJAVA SOBE

Ko bo komisija za podaljšanje opravila svoje delo, se bo naredil razpored po sobah. Z vsako se o tem že pogovorim v času pogovora, seveda svoje želje napišite tudi v prošnji za podaljšanje. Dokončno pa se dogovorimo, ko bo jasno, kdo ostane v domu in koliko sob se izprazni. Mansarda je primarno prostor za nove, tako da bodo zagotovo potrebni premiki iz mansarde v apartmaje in grajski stolp, prav tako je možnost iz apartmajev v grajski stolp. Vse v dogovoru in kar je najbolje za vsako posameznico. Če se bo le dalo, se selitve opravijo pred odhodom na počitnice.

MOŽNOST POLETNEGA ZASLUŽKA

Od 10. do 14. julija bo v domu generalno čiščenje. Vsako leto damo na razpolago študentkam, da si lahko zaslužijo kakšen evro. Dela je kar nekaj, zato lahko sprejmemo 3-4 študentke. Prosim, da zainteresirane napišejo prošnjo za delo do konca maja. V kolikor ne bo dovolj zainteresiranih, se bo delo ponudilo zunanjim. Skupno delo, skupno kosilo, druženje in delo, ko šele kasneje vidiš, kaj vse opazi budno oko, ko pogledaš še v kakšno mišjo luknjo J.

ŠE NEKAJ PRILOŽNOSTI ZA POLETJE

NEVERJETNA IZKUŠNJA VERE IN CERKVE (tudi Mostar + skok v Jadransko morje)

 

POT ZA ISKALCE/-KE (romanje, skupnost)

 

ODDIH S SLUŽENJEM, CELOVEC, 8. – 13. 8. (oz. po dogovoru)

Pomoč – serviam, druženje, kopanje v jezeru, odkrivanje neodkritega … skupaj gradimo prijetne dni, s kolesom ali avtom, … Prijave zbiram do 15. julija 2017.

V mesecu maju praznujejo:

04 ǀ INES ŠESTAN

12 ǀ HANA VRHOVNIK

08 ǀ ERNA ANDROJNA

12 ǀ TJAŠA GORNIK

13 ǀ KLARA SLOKAR

13 ǀ SARA KANALEC

26 ǀ VERONIKA LETKOVÁ

 

Knjiga meseca: ODLOČITEV ZA ŽENSKE (Priscila Shirer)

Učinkovit priročnik, ki te bo spodbudil k zavestni odločitvi za vztrajnost v veri, zakonu, družini. Če resnično zaupaš, da je Božji načrt zate popoln, in svoje življenje uskladiš z njim, boš v polnosti odkrila svojo ženskost in pravo zadovoljstvo. Zvestoba Bogu postavlja vse tvoje odločitve na pravo mesto.