Novice 25, 7. maj 2017

Nov teden. Novi izzivi. Danes, na nedeljo Dobrega Pastirja se lahko vprašamo: Kdo je moj pastir? Čez kakšna vrata stopam v življenju? Na koga se naslanjam? Da bi vsaka s pogumom zrla naprej, se naslonila na Jezusa, ki je edini, ki te bo ponesel na sočne pašnike in ti pokazal pot življenja. Se podpiramo v vseh izzivih in prosimo za Duha modrosti pri vseh odločitvah.

ŽIVI NA POLNO – UJETOST MED PRETEKLOSTJO, SEDANJOSTJO IN  PRIHODNOSTJO

Saj vem, da ste sedaj ujete med mnogo študijskih stvari, vendar vseeno toplo vabilo. Tokratno predavanje bo zadnje v letošnjem ciklu in je prestavljeno iz aprila. Tudi tokrat bo spregovorila Anja Kastelic iz Centra Chiara. Naslov je dovolj zgovoren: včasih se vrtimo v preteklosti in ne zmoremo živeti sedanjega trenutka, ali pa bežimo v prihodnost in si gradimo sanje ali pa se obremenjujemo s stvarmi, za katere sploh ne vemo, ali se bodo zgodile ali ne. Sedanjost pa odhaja. Kako se ustaviti in si dovoliti živeti tu in sedaj? Anja nam bo iz različnih vidikov odpirala in razlagala. Tudi iz duhovnega stališča. V sredo, 10. maja ob 20.30 v razredu 1. Povabi še koga.

BRAT YUN – KITAJSKI MISIJONAR

Nebeški človek je knjiga, ki opisuje njegovo trnjevo pot spreobrnitve in kaj vse je mogel pretrpeti za vero. Postal je eden najpomembnejših voditeljev kitajskih hišnih cerkva, zato pa je bil preganjan, na tisoče dni v zaporih. Zbežal v Evropo. Ta veliki mož prihaja v Slovenijo kot pričevalec. Ob svoji knjigi bo pričeval pri sv. Jožefu, v četrtek, 11. maja ob 19.00. Se splača srečati tega velikega moža, današnjega sv. Pavla.

ZAKLJUČNO SREČANJE – REFLEKSIJA – SV. MAŠA – PIKNIK (VEČERJA)

Zaključni tris, ko bomo lahko pogledali hvaležno na leto, saj se iz vsake stvari lahko nekaj naučimo, ko nam bo dana priložnost z upanjem zreti v prihodnost, se za vse to zahvaliti Bogu pri sv. maši in ob prijetnem druženju pojesti kaj okusnega. Srečanje bo v torek, 16. maja 2017 z začetkom ob 19.00. Prosim, če si vsaka res vzame čas, ker bo to dar za vsako.

ČAS UČENJA IN KNJIŽNICA

In iščete mirne kotičke. Kar lahko damo na razpolago je dolgi hodnik, ki je v vročih dneh še posebno dobrodošel ali pa knjižnica s teraso in glasbena soba. Pogoji za knjižnico:

  • Prva vzame ključ pri pisarni ravnateljice in se vpiše v blokec. Zadnja zaklene vrata in vrne ključ na njegovo mesto ter vpiše čas odhoda.
  • Na razpolago je 5 miz.
  • Lahko se učiš tudi na terasi.
  • S seboj si lahko prineseš pijačo in hrano, samo moraš vzdrževati red.
  • Na uporabo je tudi čajna kuhinja (sicer tam ni nič pripomočkov) in stranišče, samo moraš sproti skrbeti za red.
  • Luč naj bo prižgana samo namizna.
  • Knjige si lahko izposodiš le v prisotnosti knjižničarja ali ravnateljice. To se vpiše v priročno evidenco.
  • Knjižnica je namenjena tihemu učenju, razen če si sam, se lahko učiš na glas.
  • V knjižnico lahko skupaj z vami pridejo tudi zunanji (vaši sošolci, prijatelji), vendar samo s predhodnim dovoljenjem ravnateljice. Prednost imajo notranje študentke.
  • V kolikor se ne bodo upoštevala navodila, se lahko posameznicam ali drugim prepove učenje v knjižnici.

PODALJŠANJE BIVANJA ZA ŠOLSKO LETO 2017/2018

Prošnjo za podaljšanje bivanja oddajte do 31. maja 2017. To je uradni dokument, zato naj bo tudi temu primerno napisano (forma). Navodila za vsebino bodo napisana na internetni strani pod rubriko za študentke.

POGOVORI IN ANKETA

Tiste, ki se niste zapisale v pogovore, kot smo se dogovorili, do petka, 5. maja, to naredite same še lahko v ponedeljek, drugače vas bom sama vpisala. Če ne moreš, si najdi zamenjavo. Prosim, da izpolniš anketo, ki je tudi pogoj za pogovor. Datum je bil do 7. 5. 2017.