Novice 24, 23. aprila 2017

Čas gre noro hitro. Je že en teden po Veliki noči. Nedelja Božjega usmiljenja. K nam se sklanja Bog ponižno, da nas umije in nam da vrednost, dragocenost. In nam šepeče: “Dragocena si mi, rad te imam, v tem kar si. Zaupaj mi, ne boj se. Zate sem ti dal življenje, te umil tvoje grešnosti.” S tem gremo lahko v vsak dan, ponosni, da smo Njegovi in da imamo Nekoga, ki mu je mar zame. Naj v tem zavedanju in v tej moči živimo polnost vsak dana in deljenju dobrin.

OLIMPIJADA ZA NAMI

Je bil čas druženja, sprostitve, ekipnega duha, odkrivanja, da je v nas položeno veliko športnih darov in zavedanje, da ni potrebno popolnosti, ker je v odspredju timski duh. In ga je bilo veliko in navijanja, spodbude, dobre volje. In srečevanja drugih. Čestitke vsem, ki ste bile del tega prej in tam. In spodbuda še drugim, da je pomembneje sodelovati, zato je vsaka dobrodošla.

PREGLED PO GENERALNEM ČIŠČENJU

V ponedeljek, 22. aprila bom pregledala samo naključne stvari, ki so ostale še nedodelane po generalnem čiščenju. Pri pregledu sem povedala, kar je potrebno še storiti.

GREMO NA POTEP

In nas čaka soški konec, poln lepote, zanimivosti, odkrivanja neokrnjenosti. Ravno prav za praznične dneve. Ko se lahko v dihu narave sprostimo, povežemo, okrepimo, naužijemo lepega, historičnega. Odklop. Sara, Polona in Veronika vabijo v torek, 2. maja 2017 na izlet. Greš zraven? Pobiramo po poti Primorske. Pridruži se, ne bo ti žal.

ČAS ZA DRUGEGA

A se spomniš, da smo se na začetku leta pogovarjali in zapisali v informativno knjižico (str. 9), da 1x tedensko obeduj skupaj z nekom, da 1x tedensko skuhaš kosilo in povabiš še koga. Kako gre s tem? Ej, zmeraj znova lahko začneš. To nas je verjetno postni čas izučil, ko smo padali, pa vedno znova začeli. Morda se sliši 1x tedensko preveč? Ej, ne ukvarjaj se s številkami, povabi in boš videla, da je to dejanje ljubezni, serviam vsakdanjega življenja, ko napolniš sebe in druge.

MAŠA PRI FRANČIŠKANIH

V sredo, 3. maja imamo lepo priložnost sooblikovanja sv. maše pri frančiškanih. Pripravi jo sicer ena od projektnih skupin, zato pa smo k njej povabljeni v večjem številu. Ob 19.00 je cerkev polna tudi zaradi ŠDUJ.

PODALJŠANJE BIVANJA V ŠDU ZA AKADEMSKO LETO 2017/2018

Ej, a veš, da je še zadnji aktivni mesec pred tabo, potem pa že izpiti in počitnice, delo je tu.

Ene ste me že spraševale o podaljšanju: oddaja prošnje za podaljšanje je do 31. maja 2107. V začetku junija komisija pregleda prošnje in določi glede podaljšanja. Več o podaljšanju v naslednjih dneh, tednih. Na internetu bo napisano vse o pogojih, kaj se napiše v prošnjo, … Beri novice ali mail in boš vse izvedela pravočasno.

LETNI POGOVORI

Z vsako bom imela pogovor ob koncu leta na prehojeno pot v tem letu. Za to bo čas od 8. maja dalje do konca meseca. Razpisala bom datume za vpis. Vprašanja za pogovor bom napisala v naslednjih novicah (7. maja) oz. v drivu.

KO SO POČITNICE PRILOŽNOST ZA VEČ

  • MLADIFEST v MEDJUGORJU – Renoviraj svoje srce (1. do 6. 8. 2017) – Čaka nas nepozaben teden, “simpl” in poln druženja, smeha, molitve, pričevanj, sonca, Jezusa. Vmes bo priložnost za ogled Mostarja,na poti domov še krajši vodni postanek na jadranski obali. Več na letakih ali ursulinke.rkc.si
  • POSTANI SVETLA ZVEZDA (25. do 29. 7. 2017) – Odkrivanje svoje življenjske poti, kam me Gospod kliče – severna Italija, po poteh sv. Angele (Gardsko jezero – Desenzano – Salo – Brescia). Molitev, premišljevanje, kopanje v jezeru, ogled znamenitosti, mini misijon na ulici. Več na letakih ali ursulinke.rkc.si
  • ČAS ZA … serviam, druženje, kopanje v Vrbskem jezeru, ogledi po željah, oddih, vse v našem samostanu v Celovcu, od do 13. 8. (oz. po dogovoru).

KNJIGA MESECA: POROČILA SE BOVA! Kaj potrebujeva za dober zakon?

Priročnik za utrjevanje odnosa, za grajenje spoštljivega zakona: zaroka, spolnost, sporazumevanje, cerkvena poroka; 4 stebri zakona: svoboda, zvestoba, nerazvezanost, odprtost za življenje, zakrament. Da bi imeli življenje, v obilju. Dragocen dar za vaju!