Novice 23, 16. april 2017

VELIKA NOČ

Praznik luči, praznik odrešenja, ljubezni. Gospod nas ima zares rad in mu je mar za nas. Zato vedno znova prihaja in nas vleče ven iz naše vsakdanjosti, grešnosti, nemira, zacementiranosti v svoj prav, cone ugodja, … vse zato, da bi imeli življenje, več življenja. Samo odpreti se mu moramo, prepustiti, da je On prvi v našem življenju. Potem se vse stvari uravnajo v pravih frekvencah. Da bi živeli kot odrešeni ljudje z zazrtostjo Vanj in sočloveka.

VELIKONOČNI ZAJTRK

Priložnost, da skupaj praznujemo, se veselimo, si delimo vstajenjske radosti. Tokrat vabimo sestre na tradicionalni velikonočni zajtrk: s šunko, klobaso, sirom, hrenom, jajci in potico. Dobrodošla, v torek ob 7.30 v mali obednici pri sestrah (sestre zajtrkuje v veliki obednici). Počakaš lahko v apartmajih ali na hodniku pri mansardi, da ti odpremo vrata. Lahko prineseš kakšen košček potice, pirh, …

ŽIVI NA POLNO – UJETOST MED PRETEKLOSTJO, SEDANJOSTJO IN  PRIHODNOSTJO

Tokratno predavanje bo zadnje v letošnjem ciklu. Tudi tokrat bo spregovorila Anja Kastelic iz Centra Chiara. Naslov je dovolj zgovoren: včasih se vrtimo v preteklosti in ne zmoremo živeti sedanjega trenutka, ali pa bežimo v prihodnost in si gradimo sanje ali pa se obremenjujemo s stvarmi, za katere sploh ne vemo, ali se bodo zgodile ali ne. Sedanjost pa odhaja. Kako se ustaviti in si dovoliti živeti tu in sedaj? Anja nam bo iz različnih vidikov odpirala in razlagala. Tudi iz duhovnega stališča. V sredo, 19. aprila ob 20.30 v razredu 1. Povabi še koga.

SEDAJ PA ZARES – OLIMPIJADA JE TU

Prišel je dan, o katerem govorimo že kar nekaj časa. To je lep skupni dogodek vseh Katoliških študentskih domov. Tam se zbere 200 študentov in študentk, ki v športnem duhu gradijo skupnost, tekmujejo, se povezujejo, na srečelovu odprejo svoj mošnjiček – letos smo tudi mi prispevali zraven, in ob prigrizku ne ostanejo ne lačni, še manj žejni. Naš dom nastopa v odbojki, ravnateljice pa v odbojki in košarki. Navijačice, pridite in podprite naše študentke. Šentvid vas potrebuje v četrtek, 20. aprila od 17.00 dalje (ali malce kasneje). Naj športni duh deluje.

PO GENERALNEM ČIŠČENJU

Odmev: sobe so bile urejene in lepo vzdrževane. Nekaterim sem rekla še za kakšne majhne popravke. Naredite jih v prihajajočem tednu. Ni vam še blizu čiščenje mrežic, zato še enkrat vse opozarjam, da očistite mrežice na pipah. Če je veliko kamna, dajte v kis za nekaj časa. Le tako bomo vzdrževali in podaljševali življenjsko dobo. Vidim, da ne poveste sproti stvari, če se pokvarijo. Še enkrat opozarjam o sprotnem obveščanju. Če do tega ne bo prišlo, boste škodo poravnale same (prav tako velja za vse stvari iz kuhinje, če se razbije, uniči – lani je bil narejen popis inventarja. V primeru, da bo prišlo do odstopanja in če se ne bo javila tista, ki se ji je nesreča zgodila, bo poravnal strošek ves del). Vzemite te stvari odgovorno, saj je to za čas bivanja vaše, kar pomeni, da morate na tak način ravnati s stvarmi. Prejšnji teden se je v apartmajih zgodilo, da je med pranjem perila padel na tla likalnik in ga nobena ni ne vem koliko časa pobrala. Stroj je ostal nekaj dni prižgan in tudi vključen v elektriko, čeprav sem prosila, da ga izključujete. Potrebno se je zamisliti, kako se ravna s skupnimi stvarmi. Če se bo nadaljeval malomarni odnos, bo potrebno ukrepati (lahko se zaprejo vrata in bo vsaka osebno hodila po ključ ravnateljici oz. predstavnici dela, tako za pralnico, smeti, …). Če si tukaj doma, potem skrbi za stvarivpisuj se na seznam za pranje, odnašaj smeti pravočasno, za seboj pusti v skupnih prostorih red, če sediš na kavčih in ne samo odnesti svoje riti stran.